Fick goda nyheter i ett mail från Forska utan djurförsök:
 
Nu blir det totalstopp för kosmetikatester på djur!

Efter åtskilliga förhalningar och undantag har EU:s totalförbud mot försäljning av djurtestad kosmetika och hygienprodukter äntligen blivit verklighet. Djurtester av färdiga produkter är förbjudet sedan 2004, men djurtestade råvaror har kunnat användas. På måndag införs ett försäljningsförbud som helt ska sätta stopp för alla framtida djurtester. Efter 11 mars 2013 får alltså inga nya djurtester göras av ingredienser som används i produkter som säljs inom EU. 

Förbudet gäller inte retroaktivt för djurtester som utförts medan de fortfarande var tillåtna. Butikerna kommer alltså inte att tömmas på produkter som djurtestats tidigare. 

Sedan det stod klart att totalförbudet inte skulle fortsätta att skjutas upp har industrin tvingats satsa rejält på att utveckla nya, djurfria metoder. Detta visar att lagkrav sätter fart på motivationen att hitta alternativ till djurförsök.
 

Det var verkligen på tiden! Sånt här blir man så glad av.
Åh, sånt här värmer i hjärtat! Hundar som blivit räddade ifrån djurförsök får för första gången komma ut i solen och gräset! Det var det här vi hoppades att Astrahundarna skulle få uppleva...